Täydellisen harmaan metsästystä

Mikä on hyvä harmaa väri seiniin? Tooosi hyvä kysymys. Ei varmaankaan ole yhtä oikeaa, sillä väreihin vaikuttaa niin moni asia. Itsehän selaisin kuukausikaupalla blogeja ja instoja ja pinterestiä saadakseni selville sen harmaan, jonka valitsin muutaman huoneen seiniin. Juu, eipä ole helppoa tämä homma! Mieheni ihmetteli ajankäyttöäni pelkästään yhteen väriin, mutta eihän se nyt ole ihan sama, mitä seiniin sutii.

Miksi harmaata eikä vain valkoista?
Jostain syystä valkoinen on minusta liian pliisu. Liian kliini. Haluan muutenkin vaalean sisustuksen, niin olin aika vakuuttunut, että seiniin tulee jotain hentoa väriä. Ja lämpöä. Listat tulevat kuitenkin valkoisena, niin erottuvat ja rajaavat pintoja sitten kanssa oikein kivasti. 

Koska en halunnut olohuoneeseen ja ruokahuoneeseen harmaata, joka taittaa mihinkään siniseen tai vihreään tai keltaiseen, valitsin Teknoksen värikartan ncs-n -sarjan harmaista nsc n-1000 -sävyn. Ne ovat sävyjä, joiden pitäisi olla neutraaleja. Mutta, ainahan seinien väri vaihtelee sisään tulevan valon myötä. Oli kyse vuorokauden ajastakin, niin seinät ovat eri väriset. En kuitenkaan ole aivan täysin vakuuttunut siitä, että valitsinko oikein, sillä seinät maalauttuani, väri tuntui näyttäytyvän hieman sinisenharmaana. No, tässä päästiin taas siihen, että kun maalaa tammikuussa, kylmän ja sinisen valon aikaan, näyttää aika moni silloin sinertävältä. Nyt kun olen seinää katsellut jo pidempään, alkaa se sittenkin näyttää juuri siltä, minkä halusinkin. Toinen asia on, että että olenko tehnyt oikean valinnan. Se selviää sitten, kun pääsemme asumaan sinne ja kaikki kalusteetkin ovat paikallaan.

Maaliksi valitsin Teknoksen Trend himmeän maalin. Tämä oli loistava valinta, sillä maali näyttääkin todella kauniilta seinässä. Pinta on ihanan matta. Aloitin maalausprojektin olohuoneesta, jossa on paljon seinäpintaa. Koska en ollut seiniä aikaisemmin juuri maalannut (ainoastaan huonekalumaalarina toiminut), niin totesin maalausjäljen yhden kerran jälkeen sen verran vajavaiseksi, että toisen kerran vaati vielä. Vaikka pohjamaali tietenkin oli alla tässäkin. Toisen kerran jälkeen maalipinta oli täydellinen. Ja ilmeisesti oltiin tehty pohjat aika hyvin, sillä paljon mitään suurempi virheitä ei pohjalta näy. Eli, vaikka kuinka ottaisi päähän alituinen kittaaminen ja hiominen, niin se kyllä kannattaa. Ja pikku vinkki kittaamiseen: tee mahdollisimman ohuita kerroksia, että ei sitten tarvitse hiona niin paljoa. Eikä hiontapöly valtaa koko kämppää.

Tapetilla pehmeää tunnelmaa
Lisäksi halusin ruokahuoneen seinään tapettia. Tähänkin halusin rauhallista ja hyvin neutraalia ilmettä, joten valitsin vaaleanharmaan tapetin, jossa oli kangastekstuuri. Se jotenkin pehmensi fiilistä kivasti. Olen yleensäkin ajatellut, että tilat, joissa paljon oleillaan, saavat rauhalliset ja neutraalit pinnat. Tsekkasin seinämaalin harmaan sävyn tapettikaupassa sopivan erinomaisesti tapetin sävyyn. Mutta, nyt kun tapetti on seinässä, tuntuu, että se siftaa enemmän sinisen/liilan sävyyn. Toisaalta, se on taas niin, että missä valossa sitä katsoo ja mistä suunnasta. Eli siis, jos on perfektionisti värien ja sävyjen kanssa, kannattaa käyttää aikaa eri yhdistelmiin. Minulla sävyt menivät melkein nappiin, omasta mielestäni. Mutta minä olenkin aika perfektionisti näitten kanssa. Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen yleisilmeeseen. Ja taas, kunhan saadaan huonekalutkin kunnolla paikoilleen, niin katsotaan sitten sitä yleisilmettä, ja että onnistuinko 🙂

Tapetti löytyi paikallisesta RTV:stä -40% alennuksella
Hommat puolessa välissä
Valmis!

Yllätyskyykky
Vaikka pääosin olen pitäytynyt vaaleissa ja neutraaleissa pintaväreissä – tai sitten ihan mustassa 🙂 – yksi musta hevonen kuitenkin on. Meillä on pienen pieni parvekkeen eteishuone yläkerrassa, johon ostinkin aivan mielettömän ihanan kesätapetin. Huone on super pieni ja siitä pääsee ullakolle sekä parvekkeelle. Jo viime syksynä ihastuin tähän Boråsin tapettiin ja ehdotinkin sitä miehelleni koko ison vilpolamme seinätapetiksi. Vastaus oli kuitenkin jyrkkä ei, vaikka yleensä hänellä ei ole juurikaan eriäviä mielipiteitä kanssani sisutusvalinnoista. Noh, jos ei isona pintana, niin sitte pienenä, joten mennä ostaapäräytin alesta tämän ihanuuden. Ai että odotan niin, että pääsen tuon huoneen kimppuun. Siitä ja näistä muistakin tehdyistä kohteista parempia kuvia myöhemmin, kun asustelemme jo talossa 🙂

Ihana Boråstapeterin Rabarber

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *